Turnsters Floortje en Julia in Twello

Zaterdag 13 januari 2018 was het zover, het startschot van de turnwedstrijden voor DIO-Ugchelen. 

Voor DIO kwamen Floortje en Julia uit. Ze begonnen de wedstrijd op sprong. Ze lieten een keurige overslag zien met weinig aftrek. De moeilijkheidswaarde was 1 punt lager voor onze turnsters, omdat zij de overslag met een mini-trampoline springen. Dit is een mooi doel om voor de volgende plaatsingswedstrijd op 3 maart te trainen.

Na sprong kwam de brug, helaas kreeg Floortje met het inturnen een blaar. Maar ze liet haar doorzettingsvermogen zien en wilde haar oefening per sé turnen. Julia liet een strakke oefening zien, nu hard trainen voor de kip zodat ze een hoger cijfer kan halen.

Hierna kwam de balk, Floortje turnde haar salto af en had deze nog niet eerder alleen gedaan. Haar sterke wil kwam weer naar voren en op de balk tijdens haar oefening besloot ze dat ze hem gewoon ging doen: en hoe! Met veel power liet ze een keurige salto afsprong zien. Julia had niet helemaal haar ‘balkdag’. Door 2 keer vallen miste ze al 2 punten, doordat 2 onderdelen niet zijn geteld raakte ze in totaal 4 punten kwijt. Dit gaf helaas in de einduitslag een vertekend beeld. Genoeg om voor te trainen, want het zit er zeker in.

Als laatste toestel de vloer, Floortje had een klik met de salto vandaag. Ze heeft in de training voorafgaand aan de wedstrijd de salto voorover voor het eerst alleen gedaan. Met adrenaline heeft ze ook op de vloer een salto tot stand laten zien, ze gaf zelf aan te willen trainen voor arabier-salto: een mooie uitdaging voor de komende wedstrijd. De vloer was een moment om te stralen voor Julia: ze werd eerste op dit toestel. Wauw, wat een netheid en power heeft ze laten zien. Julia kan haar cijfer opkrikken door nog moeilijkere onderdelen te gaan turnen, ze is al hard bezig met een halve schroef voorover, wie weet kan ze deze 3 maart laten zien.

Floortje is 23en Julia is 19e geworden.

Meiden, jullie mogen trots zijn op jullie prestaties van deze wedstrijd. Wij, de trainers, zijn dat sowieso.

Share Button

Commententaren zijn gesloten.