Terugblik spelletjesmiddag

Op zaterdagmiddag 27 mei hebben we met de leden van DIO-Ugchelen, Diavo en enkele introducees een mooie spelletjemiddag gehad. Toen iedereen binnen kwam konden ze al het eerste spel klaar zien staan. We hebben namelijk onze eigen versie van het wereldkampioenschap tikkertje gespeeld. Jazeker, daar is een wereldkampioenschap van. Het is de bedoeling als renner om 20 seconden uit de handen van de tikker te blijven door over, onder of langs obstakels te glippen. Als dat lukt krijgt jouw team een punt. Het eerste potje is er gekozen om de jongens tegen de meisjes te spelen. Dit is gewonnen door de jongens, a.k.a “Wij winnen wel”. Heren, gefeliciteerd. Na een korte pauze hebben we nieuwe teams gemaakt en was het team Henk tegen team patatje oorlog. Deze punten gingen best gelijk op, maar uiteindelijk toch gewonnen door team patatje oorlog. Goed gedaan allemaal!

 

Na dit intense  fysieke spel hebben we de hersens gebruikt. Er was namelijk een moord gepleegd die opgelost moest worden. Gelukkig heeft de geest van meneer De Jager hints achter gelaten om de moord te kunnen onderzoeken. In verschillende groepjes zijn de jongens en meisjes op zoek gegaan naar deze hints. Uiteindelijk is het door de antwoorden van de verschillende groepjes te combineren gelukt om erachter te komen wie de moord heeft gepleegd, wanneer dit is gebeurd, waar dit is gebeurd, waar meneer De Jager is gevonden en uiteraard waarom dit is gebeurd. Echte speurneuzen dus.

 

Het laatste spel wat we hebben gespeeld was steen-papier-schaar. Dit is een variatie op levend stratego. Elk team had 1 team captain die 3 taken had. Als eerste moest de teamcaptain alle spelers een kaartje geven met hun rol. Zijn ze steen, papier of schaar? Daarnaast moeten ze ook puzzelstukjes verdedigen door te spelen tegen de renners van andere teams. En de laatste taak is het oplossen van de puzzel. De renners van het team kunnen namelijk puzzelstukjes van hun team verzamelen door de teamcaptains van de andere teams te tikken en steen-papier-schaar te spelen. Het spel was even wennen aan het begin, maar er is fanatiek gespeeld en uiteindelijk was het team roze die als eerste hun puzzel compleet hadden. Goed gedaan team roze!

 

Aan het einde van de dag hadden we nog een klein beetje tijd over nog vrij te experimenteren in de arena van het tikspel aan het begin van de middag. Hier is nog een aantal angsten overwonnen door over grote gaten te springen als echte freerunners. En daarna samen opgeruimd. Zo hebben we een hele mooie dag gehad met leuke spellen, fanatieke spelers en prachtig weer. Leuk dat jullie er allemaal waren en misschien tot volgend jaar of bij het DIO-Kamp in de herfstvakantie!

Share Button

Commententaren zijn gesloten.