Tadaa het DIO circus!

Dames en heren, jongens en meisjes. Hooggeëerd publiek!

Zaterdag 3 juli was het dan eindelijk zo ver: DIO’s circus Tadaa! De eerste activiteit ter ere van DIO’s 75 jarig bestaan. En wat een geweldig circus hebben we gemaakt met z’n allen!

Op het parkeerterrein van Ugchelens Belang was een heus circus decor opgebouwd, met trapeze en al. Nadat alle leiding een spoedcursus circusacts had gehad, begon het hele circus dan echt. Nu was het de beurt aan alle jongens en meiden die waren gekomen om opgeleid te worden tot ware circusartiesten. Na verdeeld ze zijn in kleine groepen, rouleerden ze langs de leiding, waar ze steeds weer een andere discipline leerden. 

Tussendoor was er tijd voor een goochelshow, want wat is nou een circus zonder goochelen? Maar een goocheltruc mag je niet zomaar leren, daarvoor moet je eerst een echt ‘goochel-eed’ afleggen, waarin gezworen wordt het geheim van de truc nooit zomaar door te vertellen. Gelukkig hebben alle circusartiesten in wording deze eed afgelegd, en zo werden er ook een aantal hele goede goocheltrucs geleerd! 

Na de goochelshow was het tijd voor de kinderen om hun favoriete circusact te kiezen. Hier konden ze nog een tijdje verder mee oefenen om vervolgens een echte circusact in elkaar te zetten. Nog eventjes oefenen, schminken en mooie circuskleding uitzoeken en dan is het moment echt daar: tijd voor de echte circusshow!

Veel ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s kwamen naar Ugchelens Belang om te kijken. We hebben alle geleerde disciplines kwamen voorbij: acrobatiek, trapeze, mini-fietsjes, diabolo, koorddansen, ladders, ballopen én jongleren. En wat hebben onze circusartiesten er een gave show van gemaakt! Bekijk snel de foto’s om nog even na te genieten van deze fantastische circus dag!

Heel veel dank aan al onze circus artiesten en aan Circus Tadaa! En erg bedankt aan Jorrit Pijkeren voor de leuke foto’s !

 

Share Button

Commententaren zijn gesloten.