Lesaanbod

Groepen

Binnen de afdeling gymnastiek zijn er twee groepen te onderscheiden namelijk freerunners en gymnasten. Binnen de groep gymnasten hebben we recreanten en een selectie. Deelnemen in de recreatie is voor iedereen mogelijk, deelnemen in een selectiegroep gebeurd op uitnodiging. Deelnemers van de selectie doen mee aan wedstrijden.

Gymnastiek/Turnen recreanten

Bij de recreanten groepen kan ieder kind op zijn of haar eigen niveau deelnemen. Tijdens deze lessen wordt er door middel van differentiatie in moeilijkheid van oefening steeds aangeboden waar uw kind aan toe is en een stapje hoger.

Basisschool leeftijd
De jongste groepen zijn een mix van jongens en meisjes, vanaf groep 4 maken we onderscheid. De meiden komen dan bij elkaar in de groep, en de jongens ook. De meisjes gaan zich nu meer richten op het dames turnen en de bijbehorende toestellen: brug, balk, vloer en sprong. De jongens gaan zich nu meer richten op het heren turnen en de bijbehorende toestellen: ringen, rekstok, brug, vloer, voltige en sprong.

Turnen selectie

Binnen de afdeling gymnastiek hebben we een meiden selectie. Tijdens de trainingen wordt gewerkt aan de oefenstof zoals door de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) is voorgeschreven. Hieronder kunt u meer informatie vinden met betrekking tot deze groep.

Selectie meisjes
De meiden selectie traint twee keer in de week. Hierbij wordt geturnd op de vier turntoestellen voor dames namelijk;
brugbalkvloer en sprong. De trainingen richten zich op de gevraagde oefenstof die tijdens de wedstrijden geturnd dient te worden. De selectie neemt deel aan district wedstrijden.

Deelname selectie
Deelnemen aan de meiden selectie gebeurd alleen op uitnodiging van de selectietrainster(s). Twee keer per jaar worden er vanuit de recreantengroepen meisjes geselecteerd en uitgenodigd om deel te nemen aan proeflessen voor de selectie. Op grond daarvan wordt bekeken wie het wedstrijd niveau aan kan en kan deelnemen aan de selectie. Van meisjes in de selectie wordt verwacht dat zij meedoen aan wedstrijden. Voor wedstrijden gelden de volgende leeftijdscategorieën:

  • Pre-pre Instap   (Sporter is/wordt 7 jaar in dit jaar)
  • Pre-Instap          (Sporter is/wordt 8 jaar in dit jaar)
  • Instap                  (Sporter is/wordt 9 jaar in dit jaar)
  • Pupil 1                 (Sporter is/wordt 10 jaar in dit jaar)
  • Pupil 2                 (Sporter is/wordt 11 jaar in dit jaar)
  • Jeugd 1                (Sporter is/wordt 12 jaar in dit jaar)
  • Jeugd 2                (Sporter is/wordt 13 jaar in dit jaar)
  • Junior                  (Sporter is/wordt 14 jaar in dit jaar)
  • Senior                  (Sporter is/wordt 16 jaar of ouder in dit jaar)

 

Freerunnen

Freerunning is een spectaculaire sport waarbij je je zo snel mogelijk verplaatst over obstakels. Denk bijvoorbeeld aan kasten, banken, wandrekken en muren. De lessen worden gegeven in de gymzaal waarbij gebruik wordt gemaakt van allerlei materialen.

Door deze sport krijg je als freerunner het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. De obstakels die je tegenkomt worden uitdagingen en zo leer je steeds beter freerunnen. Een sport voor jongens en meisjes van 7-12 jaar.

Proeflessen

Wil je meedoen? Kom dan langs en doe lekker mee! Ieder aankomend nieuw lid mag gebruik maken van 3 proeflessen. Tijdens de proeflessen mag u als ouder blijven kijken in de les. Voor alle groepen geldt dat na de proefperiode ouders niet tijdens de les mogen blijven. Komt u van een andere vereniging waar u deelnam in de selectie dan adviseren wij u om contact op te nemen met de desbetreffende trainer om te kijken of aansluiten bij onze selectie mogelijk is.