Lesaanbod

Groepen

Dans verzorgt danslessen vanaf 3 jaar tot……jaar. De groepen zijn naar leeftijd en belevingswereld van de leden ingedeeld. Bij ons draait het om samen plezier hebben met een dansuitdaging.

Voor alle groepen geldt dat danservaring niet vereist is. Iedereen die lekker wil dansen is welkom. Elk seizoen organiseren we voor alle jeugdgroepen twee Mini Demo’s waarbij alle belangstellende kunnen kijken wat onze leden hebben geleerd.

Alle lessen beginnen met een warming up, er worden spierversterkende oefeningen gedaan en er is aandacht voor de verbeteren van de danstechniek.

Peuter/Basisschool

Dancing Stars met Nijntje beweeg (3-5 jaar)

De peuters en kleuters maken op spelenderwijs kennis met dansen. Tijdens de lessen krijgen alle kinderen het Nijntje Beweegprogramma (klik hier voor meer informatie) aangeboden. Dit programma is speciaal door de KNGU ontwikkeld voor de allerkleinste. Na een aantal lessen wordt voor deze groep een beweegfeest georganiseerd en krijgen ze hun Nijntje beweegdiploma.

Stars (6-8 jaar)

Elke les begint met een intensieve opwarming en vervolgens komt een aantal oefeningen voor onder andere kracht en techniek voorbij. Na deze oefeningen gaan ze snel aan de slag met de dans. Tussendoor is er natuurlijk af en toe ruimte voor een dansspelletje.

Deze kinderen kunnen als ze willen zelf komen met tips voor leuke muziek om op te dansen. De dansen zijn volgens de leden, hip, snel en vrolijk. Precies wat bij deze leeftijd past.

Jump & Dance (9-12 jaar)

In een les doen ze eerst een warming-up waarna ze aan de slag gaan met de lichaamsscholing. Ze dansen voornamelijk op muziek van bekende artiesten uit de Top40, maar alle muziek is welkom! De dansers denken hier graag in mee en dragen verschillende muziekjes aan voor zowel de lichaamsscholing als de dansen. Tijdens het seizoen werken ze toe naar verschillende optredens; altijd weer een feestje!

Middelbare school

So What (13-15 jaar)

In de groep So What dansen meiden en jongens van 13-15 jaar. Ze hebben altijd zin in een uitdaging en ze leren graag nieuwe bewegingen en technieken. Een les bestaat uit een warming-up, opbouw-, rek- en krachtoefeningen, het aanleren en verbeteren van technieken en uiteraard het werken aan een choreografie. Ze werken toe naar een aantal optredens waarbij ze graag laten zien welke verschillende stijlen en muziek we in huis hebben; van ballads tot stoer! Deze enthousiaste groep dansers is van alle markten thuis!

Dames

DIY (16+)

Binnen deze groep hebben de dansers alle mogelijkheden om zelf hun dansen en ook hun lessen samen te stellen. Als je gewoon mee wil dansen is die mogelijkheid er ook. Door de grote inbreng van de leden zijn de lessen zeer divers en is het aanbod aan dansstijlen zo breed als de leden zelf willen. Dit proces wordt begeleidt door een vaste trainster zodat de veiligheid, juiste lesopbouw en goede techniek gewaarborgd is en blijft. Als de leden willen is er de mogelijkheid om op te treden .

Dames recreatief

Ze beginnen met een warming up, waarna bijna alle spiergroepen worden getraind. Er wordt stapsgewijs gewerkt aan een dans. Daarna volgen nog wat spierversterkende oefeningen. De inhoud van de lessen zijn zeer gevarieerd. Zumba invloeden, Latin, Jazzdance noem maar het maar op. Niet alleen mogelijkheden tot verschillende oefeningen is eindeloos, ook de muziek keuze is van top 40, jaren 80, jaren 70. het komt allemaal voorbij. Gezien de verschillende leeftijden binnen de groep is er de mogelijkheid om op eigen niveau mee te doen. Deze groep doet niet mee aan optredens.