Lesaanbod

Groepen

Dans verzorgt danslessen voor iedereen vanaf groep 3. De groepen zijn naar leeftijd en belevingswereld van de leden ingedeeld. Bij ons draait het om samen plezier hebben met een dansuitdaging. Voor alle kinderen jonger dan in groep 3 hebben wij de kleutergym lessen, hier bij staat het bewegen van de jonge kinderen voorop!

Voor alle groepen geldt dat danservaring niet vereist is. Iedereen die lekker wil dansen is welkom. Elk seizoen organiseren we voor alle jeugdgroepen twee Mini Demo’s waarbij alle belangstellenden kunnen kijken wat onze leden hebben geleerd.

Alle lessen beginnen met een warming-up, er worden spierversterkende oefeningen gedaan en er is aandacht voor het verbeteren van de danstechniek. Ze eindigen met het aanleren van een stukje dans.

Peuters/Basisschool

Stars (basisschool groep 3-6)

Elke les begint met een intensieve opwarming en vervolgens komt een aantal oefeningen voor onder andere kracht en techniek voorbij. Na deze oefeningen gaan de Stars snel aan de slag met de dans. Tussendoor is er natuurlijk af en toe ruimte voor een dansspelletje.

Deze kinderen kunnen als ze willen zelf komen met tips voor leuke muziek om op te dansen. De dansen zijn volgens de leden, hip, snel en vrolijk. Precies wat bij deze leeftijd past.

Trainster: Veerle Willems

Jump & Dance (basisschool 7-8, onderbouw middelbare school)

In een les doen de leden van Jump & Dance eerst een warming-up waarna ze aan de slag gaan met de lichaamsscholing. Ze dansen voornamelijk op muziek van bekende artiesten uit de Top40, maar alle muziek is welkom! De dansers denken hier graag in mee en dragen verschillende muziekjes aan voor zowel de lichaamsscholing als de dansen. Tijdens het seizoen werken ze toe naar verschillende optredens: altijd weer een feestje!

Trainster: Danika Streppel

Dames

DIY (Dance It Yourself) (16+)

Binnen deze groep hebben de dansers alle mogelijkheden om zelf hun dansen en ook hun lessen samen te stellen. Als je gewoon mee wil dansen is die mogelijkheid er ook. Door de grote inbreng van de leden zijn de lessen zeer divers en is het aanbod aan dansstijlen zo breed als de leden zelf willen. Dit proces wordt begeleid door een vaste trainster zodat de veiligheid, juiste lesopbouw en goede techniek gewaarborgd blijft. Als de leden willen is er de mogelijkheid om op te treden.

(Hoofd-)trainster: Veerle Willems

Dames recreatief

De dames van deze groep beginnen met een warming up, waarna bijna alle spiergroepen worden getraind. Er wordt stapsgewijs gewerkt aan een dans. Daarna volgen nog wat spierversterkende oefeningen. De inhoud van de lessen is zeer gevarieerd.  Zumba invloeden, Latin, Jazzdance, noem maar het maar op.  Niet alleen de mogelijkheden voor verschillende oefeningen zijn eindeloos, ook de muziekkeuze is divers van top 40, jaren 80, jaren 70, het komt allemaal voorbij. Gezien de verschillende leeftijden binnen de groep is er de mogelijkheid om op eigen niveau mee te doen. Deze groep doet niet mee aan optredens.

Trainster: Carla Vakkert