Sinterklaas en Google Maps, gaat dat wel goed?!

Het feest begon om 10 uur in de gymzaal waar de kinderen vrolijk werden verwelkomd door de brilpiet en baardpiet. De kinderen en pieten hebben gezellig gedanst en gezongen. Toen alle kinderen gingen zitten werd er opeens op de deur gebonkt. Het was roze piet! Met de staf van Sinterklaas. Ze vertelde dat ze samen naar de kinderen aan het lopen waren met de hulp van hun nieuwe telefoon. Maar toen roze piet de staf liet vallen was ze Sinterklaas kwijt! Roze piet dacht dat Sinterklaas echt niet alleen met zijn telefoon de weg zou kunnen vinden. Maar gelukkig hadden de slimme kinderen een oplossing. We moesten gewoon Sinterklaas bellen. Sinterklaas zei tegen ons dat als we hard genoeg zouden zingen hij ons misschien wel kon horen. De pieten en de kinderen hebben samen heel hard gezongen. En ja hoor! Daar kwam Sinterklaas aanlopen met zijn telefoontje.

Iedereen was super blij dat Sinterklaas de weg heeft kunnen vinden. Sinterklaas zwaaide even naar alle kinderen en nam toen plaats in zijn stoel. Alle kinderen hebben aan Sinterklaas laten zien wat ze allemaal doen bij DIO. De pieten hebben geprobeerd mee te doen, maar of dit echt gelukt is… Toen moest Sinterklaas helaas gaan omdat hij nog veel andere dingen moest doen. Maar gelukkig mochten de pieten blijven.

De kinderen werden in groepjes opgedeeld en elk groepje kreeg een leuke groepjesbegeleider. Alle kinderen gingen vervolgens leuke spelletjes doen zoals koekhappen, de pepernoten werpen, een parcours waar je moest springen en klimmen om van schoorsteen naar schoorsteen te komen, pepernoten estafette waar je met een lepel de pepernoot naar de andere kant moest brengen en terug en natuurlijk het springkussen. De pieten deden vrolijk mee aan alle spelletjes en de kinderen hadden het erg naar hun zin.

Aan het einde van de ochtend kregen alle kinderen een leuk cadeautje en een zakje met snoep. En sinterklaas weet wel wat voor cadeautjes hij moet kopen! De tattoo stiften die iemand al heel lang wilde hebben, die had sinterklaas gewoon! Er werd nog veel geknuffeld met de zwarte pieten en toen was het ook voor de pieten tijd om te gaan.

De Pieten, Sinterklaas en de Jeugdcommissie zijn erg blij met een geslaagde ochtend voor ruim veertig kinderen! We hopen volgend jaar weer zo veel kinderen te mogen ontvangen.

8459 (324)

Afbeelding 1 van 57

Share Button

Commententaren zijn gesloten.