Jonker Ones op Vlieland gesignaleerd

Vrijdag ochtend 1 April 2016, half 7 verzamelen ondanks het vroege uur al redelijk enthousiaste dames en heren, zich voor het jaarlijkse Vlieland weekend!
Al heel veel jaren organiseert de Vlielandse volleybal vereniging op een zaterdag in april een heren en mixtoernooi. Al jaren doen 2 teams uit Apeldoorn mee. Het recreanten team van DIO de Jonker Ones en een Dynamo team onder de naam Cranberry’s staat klaar voor de reis naar Harlingen en de boot van 9 uur.

Mooi op tijd staan we aan dek. Helaas één afmelding door ziekte en hij zorgt altijd voor de juttertjes. Gelukkig is het niet erg koud aan dek en geeft koffie en chocolade melk al genoeg warmte.

Op Vlieland staan de huur fietsen al klaar en kunnen we naar onze (groeps) accommodatie Twest Endt. Nadat iedereen een stapelbed heeft veroverd, zijn bed heeft opgemaakt is het tijd voor koffie met heerlijke appelcake van Van der Wal Jolink.

De middag vrije keuze. Dus stukje fietsen of strandwandeling, maar in ieder geval een lekker drankje op het terras van het strandpaviljoen!

Terug naar ons onderkomen en koken. De eerste avond broodje Gyros met Tsatjiki en salade. Willen we normaal daarna de kroeg (Tanta Pé) nog wel eens opzoeken, bleef iedereen zolang natafelen, dat de meesten niet te laat naar bed gingen. Ok wel eens ok morgen fit te zijn voor de wedstrijden.

Over de wedstrijden kan ik kort zijn. We hebben heerlijk 7 wedstrijden gespeeld. De onderlinge verschillen waren klein en dus konden we leven met de middenmoot plek in de eindstand!

Na de prijs uitreiking even bijkomen op ons eigen terras en aan de slag voor de Nasi maaltijd. Rond 10 uur omkleden en op weg naar de Disco bij het strand, waar alle deelnemende teams traditioneel naar toekomen. Nu ontstaat er een klein gaatje in de herinnering. Om half 4 als een blok in slaap allemaal en zondag ochtend half 10 er redelijk fris weer uit.

Na een rustig ontbijt inpakken en doen waar je zin in hebt. Alleen rond 2 uur bij het strandpaviljoen zijn voor een lekker broodje of hamburger. Daarna fietsen inleveren en de boot weer op.

Op de terug weg bij de traditionele stop (wegrestaurant Kampen) met koffie en gebak nog even nagepraat over een weer zeer geslaagd weekend.

Volgend jaar 1 april (geen grap) staat al weer in de agenda!

 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Share Button
Categorie:

Commententaren zijn gesloten.