Jonker Ones kampioen!

Na hun trainingsstage op Vlieland, hebben de Jonker Ones het recreantenkampioenschap van Apeldoorn in de wacht gesleept!

Zie onderstaand relaas als bewijs hoe recreanten serieus met hun sport bezig zijn en al jaren systematisch naar hun doel hebben gewerkt!

==============================================================================================

Sporthal Mheenpark en recreanten
Al jaren wordt als de “r” in de maand is door recreanten tegen elkaar gespeeld in Sporthal Mheenpark. Als Jonker Ones hebben we dat met matig succes gedaan vanuit Dynamo. Maar we hadden het gevoel dat er meer mogelijk was. En toen Wim Leeflang een deel van het team training ging geven, werd dat gevoel sterker.

Overstap naar DIO Ugchelen
Ruim twee jaar terug gaf Wim aan, dat training geven bij twee verenigingen, DIO Ugchelen en Dynamo, toch wel iets te veel van het goede was. En omdat bij een ander deel van het team de trainer ook wegviel, hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Want we wilden beter volleyballen door:
1. Onder leiding van een goede trainer aan de slag te gaan en
2. Als team gezamenlijk te gaan trainen.

Dat besluit werd is in goed overleg met elkaar tot stand gekomen. En bij DIO bleek het mogelijk om toch een een extra trainingsgroep in te passen, waarvoor we alle medewerkenden, de jazzdance afdeling en heren 1 dankbaar zijn.

Spelontwikkeling
Het eerste jaar hebben we hard gewerkt om goed samen te leren spelen, en wel volgens een stramien dat we dat jaar hebben aangeleerd. En gelukkig is niet alleen ons team op de training aanwezig, ook Robbert en Roya doen even intensief aan de training mee.

De resultaten
Het vorig seizoen leverde dat voor ons een eindscore in Sporthal Mheenpark van een vijfde plaats. Dit seizoen ging dat beter, halverwege het seizoen bivakkeerden wij rond de derde plaats. In februari was er even een domper, we verloren bijna alle wedstrijden met een miniem verschil. En dan houd je aan het eind toch weinig setpunten over.. Maar in maart kwam het omslag punt, we begonnen ineens de wedstrijden – met af en toe een klein verschil – in ons voordeel te beslissen! Mede dankzij een sparringwedstrijd met Heren 1, die in de loop van de afgelopen twee jaar steeds beter hun best moeten doen om van ons te winnen, resulteerde dat in een avond waarop we in een flow terecht kwamen en bijna alle sets wonnen. Wel heel erg jammer dat Gert aan het eind van de eerste wedstrijd op 17 maart aan zij knie geblesseerd raakte en daarom op doktersadvies het nu wat rustiger aan moet doen.

Met die goede reeks kwamen we tot onze verrassing op de eerste plaats in het tussenklassement. En op 14 april hebben we die eerste plaats met verve weten te verdedigen!

vb Jonker ones kampioen3

In het bijgevoegde plaatje is te zien dat onze trainingsarbeid heeft geleid tot een progressie in ons spel en de positie op de ranglijst. En zelf merken we dat ook. Er is vertrouwen en als de ene aanval niet lukt, proberen we een ander. Dat laatste heeft Wim ons in april nadrukkelijk voorgehouden tussen de wedstrijden door: “Blijf rustig en geconcentreerd spelen!”

We hopen daarom als team en als trainingsgroep, dat we de komende jaren – dankzij een goede inzet bij de training – met plezier en goed resultaat wedstrijden te spelen. Het was in Sporthal Mheenpark in ieder geval gezellig op 14 april tot in de late uurtjes.

vb Jonker ones kampioen2

Share Button
Categorie:

Commententaren zijn gesloten.