Het grote sinterklaasfeest 2013

Sinterklaas en zijn pieten op bezoek bij DIO Ugchelen

Op 23 november 2013 waren er om 10:00 uur ’s ochtends al zwarte pieten in de gymzaal aan de Angerenstein. De zwarte pieten waren niet alleen, want om hen heen stonden ongeveer 30 jonge kinderen. De kinderen kwamen allemaal uit de vereniging en uit de verschillende sporten. Alle vier de afdelingen waren vertegenwoordigd.

Na kennis gemaakt te hebben met de pieten werd het tijd voor een groepsfoto met de pieten.
Daarna was het tijd om te gaan sporten. Dit was natuurlijk niet één van de sporten zoals die bij DIO beoefend wordt, het was tijd voor pietensport: pietengym.

De kinderen hebben van daken gegleden, over daken gelopen, cadeautjes in de schoorsteen  gegooid, gedanst als een echte piet, zakgelopen en een feestje in het springkussen gehouden. Tussen alle sportiviteit door was er ook nog even tijd voor iets te drinken en natuurlijk was er tijd voor pepernoten. De pepernoten waren dan ook in alle hoeken en gaten te vinden na afloop. Aan het einde van de ochtend waren de kinderen al net zo goed in pietengym als de pieten zelf (sommige kinderen waren misschien zelfs wel beter). Toch was het nog geen tijd om naar huis te gaan, want er was nog iemand die tijd voor de kinderen van DIO Ugchelen had vrijgemaakt: Sinterklaas zelf.

De grijze man werd luidkeels toegezongen terwijl hij binnenkwam. En terwijl de pieten de cadeautjes naar binnen tilde, wilde Sinterklaas wel eens weten en zien wat de kinderen bij DIO deden. De meisjes van de jazz lieten een dansje zien, de kinderen van de gym waren koprollen aan het maken en handstanden en aanverwans konden de Sint en echte judoworp laten zien en ook de enige jongen van de volleybal kon met de hulp van de leiding en een zwarte piet laten zien dat hij kon volleyballen. Sinterklaas was helemaal in zijn nopjes met al deze sportiviteit. En om de kinderen te belonen, had hij voor ieder kind een cadeautje meegenomen. Na het uitdelen en uitpakken van de cadeautjes was het tijd om Sinterklaas uit te zwaaien met een afscheidslied. Ook de ouders hebben al zingend afscheid genomen en konden daarna hun kinderen mee naar huis nemen. Na een gezellige en sportieve ochtend zat het Sinterklaasfeest 2013 er al weer op.

Hopelijk mogen we Sinterklaas in 2014 weer verwelkomen. De jeugdcommissie bereidt zich er al weer op voor, op deze gezellige ochtend.

JC_sinterklaasfeest2013_02

JC_sinterklaasfeest2013_03

JC_sinterklaasfeest2013_01

 

Share Button
Categorie:

Commententaren zijn gesloten.