Grand Koninklijk Defilé

Op zaterdag 14 juni heeft DIO meegedaan aan het Grand Defilé in het kader van “Apeldoorn viert 200 jaar Koninkrijk”. Verworvenheden en gebeurtenissen uit ons koninkrijk in de voorbije 200 jaar passeerden de revue. Rijtuigen, paarden, historische voertuigen, muziekkorpsen, loopgroepen en voorstellingen op platte wagens trokken voorbij.  Het grand Defilé was ingedeeld in verschillende tijdsblokken. Onze vereniging liep in de laatste periode 1980-2013 mee.

De eerste groep van DIO vertegenwoordigde de vredesdemonstratie uit 1981.  Als echte hippies demonstreerden ze tegen nieuwe kernwapens in Europa.  Leuzen als “alle bommen en granaten, hou je toekomst in de gaten” of “korte metten met de kruisraketten” werden veelvuldig geschreeuwd. Ook hebben ze de vredesdemonstratie uitgebeeld voor de koninklijk familie, waarbij de groep een spontaan applaus van prinses Beatrix kreeg. Daarna kregen ze nog een interview van de NOS, waarbij ze vol in beeld kwamen op de televisie. Leuk hoor!

De tweede groep van DIO was een groep pubers, die het hele defilé al dansend achter de DJ aangingen. Met flitsende steppen, koptelefoons, coole zonnebrillen en in moderne jonge kleding stalen zij de show!  Ook deze groep kwam al dansend live op tv!

De televisie uitzending is nog te zien op de website van Uitzending Gemist: http://bit.ly/1qbJ8mh

Share Button
Categorie: ,

Commententaren zijn gesloten.