Feest met Nijntje voor de Jazzdance en Gymnastiek.

Als er een Beweegfeest is mag DIO daar niet bij ontbreken. Voor het eerst deed DIO mee aan het Nijntje Beweegt feest. Voor Jeannette van der Meij eindelijk de kroon op het werk. Zij is de drijvende kracht achter het programma binnen DIO en vandaag kregen de eerste kinderen hun diploma. 

Het feest werd gehouden in Monkey Town in samenwerking met andere verenigingen en de KNGU. En het was al vroeg feest, overal bewegende peuters en kleuters, kleinere en grotere broers en zussen die lekker vrij konden spelen. Net voor de uitreiking van de diploma’s en de Goody bags lieten de kinderen wat oefeningen zien onder aanmoediging van de trainers Richard van Vliet en Marit van der Meij. Ze konden die oefeningen allemaal zo goed dat ze niet veel aanmoediging nodig hadden. En dat is nu net waar Nijntje Beweegt om draait. Bewegen met plezier voor de allerkleinste. 

Wat is het Nijntje Beweegt programma en het Beweegfeest?

De allerkleinste kinderen krijgen tijdens de lessen van de Gymnastiek en Jazzdance laagdrempelige oefeningen aangeboden. Als ze deze goed uitvoeren komen ze na 20 weken in aanmerking voor hun Nijntje Beweegt Diploma. Richard van Vliet van de Gymnastiek en Marit van der Meij van de Jazzdance hebben beide een opleiding gevolgd helemaal toegespitst op Nijntje beweegt. Net voor een Beweegfeest worden ze, zonder dat ze het weten, getoetst. Wanneer ouders dat willen krijgen die kinderen een Nijntje beweegt diploma met een goodie bag uitgereikt tijdens het speciale Nijntje Beweegt Feest. Dit is helemaal vrijwillig.

Bij het feest gaan de kinderen en broertjes en zusjes gewoon lekker spelen in Monkey Town. Op den duur worden ze bij elkaar geroepen. Onder begeleiding van hun eigen trainers gaan ze even wat oefeningen doen op hun eigen manier. Daarna krijgen ze hun diploma van hun eigen vereniging, even een fotootje als ze willen en vaak zijn ze dan heeeeel snel weer weg, verder spelen. Op deze wijze is er voor de kinderen geen enkele druk en is het gewoon Feest. 

 

Share Button

Commententaren zijn gesloten.