Even voorstellen: volleybaltrainster Aly Redel

Met ingang van het seizoen 2020/2021 hebben de maandagrecreanten een nieuwe trainster: Aly Redel, dankzij onze samenwerking met Primavo. Omdat zij op dit moment nog een onbekende voor DIO is, hebben we haar kort geïnterviewd om haar een beetje te leren kennen.

Wie is Aly Redel?
Ik ben geboren Leidenaar, en op in 1973 op mijn 22ste naar Apeldoorn gekomen. Ik heb 2 kinderen en 3 kleinkinderen, aan wie ik mijn liefde voor volleybal heb doorgegeven.

Hoe heeft jouw volleyballoopbaan er uit gezien?
In Leiden was er toen naar mijn weten geen volleybalvereniging (nu weet ik beter). Ik heb 12 jaar gekorfbald. Maar kort nadat ik naar Apeldoorn was verhuisd, ben ik via het straatvolleybal geïnteresseerd geraakt in de sport, en het ging me gelijk wel goed af door mijn balgevoel. In het stratenteam zaten ook een paar leden vanuit Primavo die me toen hebben overgehaald om daar lid te worden om gelijk recreantentraining te krijgen van Bé Schuitema. Vanuit de recreanten ben ik toen gevraagd om competitie te gaan spelen bij Primavo, wat me veel plezier gaf, met name ook om mijn techniek verder te verbeteren en het spelletje echt goed te gaan begrijpen en beheersen.

En toen ben je trainster geworden?
Ja, keurig de trainerscursus gedaan, en begonnen met Jongens-C. De belangrijkste (flinke!) uitdaging daar was om de training om te buigen van partijtjes blokjesvoetbal naar volleybal, hahaha! Vervolgens eerste groep recreanten (op de donderdag), en later nog een tweede groep erbij (op de maandag). De eerste groep train ik al ruim 35 jaar (weet het niet precies), en er zijn er nog steeds 2 bij van het eerste uur. Helaas is de gemiddelde leeftijd wel voortgeschreden zodat we het nu een stuk rustiger aan doen. En daarom kijk ik wel uit naar de DIO groep, die ècht lekker fanatiek wil trainen. O ja, ik heb ook nog een meiden A groep getraind.

Wat vind je als trainster belangrijk?
Ik vind het vooral belangrijk dat ik kan zien dat de sporters enthousiast zijn en plezier hebben, daar gaat het uiteindelijk om! Daarom wil ik ook nauw contact houden met het team, om te kijken wat het team wil en van de trainer verwacht. Dat heb ik vaak gedaan door 2x per jaar dit soort input van het team te vragen, en dan dat uitwerken in een trainingsopbouw.

Wat is je eerste indruk van DIO Ugchelen?
Heel positief, en staat ook qua normen en waarden dicht bij Primavo. Maar dat is maar een eerste indruk, en zal ik dat in de praktijk hopelijk ook zo gaan ervaren!

Share Button
Categorie: ,

Commententaren zijn gesloten.