Er was eens.. DIO-Kamp 2017

Een kamp vol sprookjes deze keer! Maar, geloven kinderen eigenlijk nog wel in sprookjes? Zijn de sprookjesverhalen niet aan het uitsterven? Dat moeten we toch kunnen voorkomen! Aan de kinderen de taak om sprookjes weer nieuw leven in te blazen en een nieuwe vorm te geven, een soort sprookjes 2.0. Dat kan door zelf een sprookje te bedenken, met behulp van de geest van de allereerste sprookjesverteller. Als de kinderen doen wat nodig is, kunnen de sprookjes gered worden, gelukkig maar!

Maandag na het eten is het tijd voor het eerste kampspel! Maar wat komt daar ineens binnensloffen tijdens de uitleg van het spel? De geest van de eerste sprookjesverteller, met de eerste onderdelen voor de sprookjes! Elk groepje krijgt van de geest een kaart met daarop een slechterik. Wat er mee gedaan moet worden, vertelt de geest niet, dus dat wachten we maar even af.

Eerst het spel: een van de sprookjesfiguren is vergiftigd, maar wie, hoe en waarmee? En nog belangrijker,  hoe maken we een tegengif? Met behulp van de dwergen, Assepoester, Ariel, Belle, Jasmine en natuurlijk alle kinderen is het gelukt om een tegengif te maken en Belle te redden van haar vergiftigde koekjes.  

En dan is het tijd om naar lekker te gaan slapen. Maar nog niet voor de 12+ dames, want zij zijn na een uurtje slaap hun bed weer uit getrokken. Tijd voor een nachtelijke coördinaten-puzzeltocht. Gelukkig is het de meiden, ondanks de slaap, gelukt om alle puzzels  op te lossen en zijn ze uiteindelijk weer aangekomen bij de kamplocatie.

Dinsdagochtend is het tijd voor wat beweging met allerlei verschillende spellen, o.a.:  kikkerhappen, aap-bowlen, vissenkom vullen en kangoeroe-hoppen.  

’s Middags nog meer rennen en vliegen tijdens het regenboogspel in bij de Leemkule. Verzamel bij de leiding kaartjes in alle kleuren van de regenboog en behaal hiermee zo veel mogelijk punten. Maar de leiding maakt het natuurlijk niet té makkelijk. Ze verstoppen zich en wisselen af en toe onderling van kleur. Toch is het alle tweetallen gelukt om meerdere regenbogen bij elkaar te krijgen!

Na het eten was het ’s avonds tijd voor de griezelgeluidentocht in het sprookjesbos. Op zoek naar een wolf, het beest, de boze heks, geest Jafar, een draak, een reus en koning Louis om hen te laten bevriezen en zo een handtekening te krijgen. Maar kijk uit voor Dr. Doofenschmirtz die ook rondloopt en de groepjes ‘een bonus’ wilde geven, maar vervolgens allemaal handtekeningen doorkraste! Wel spannend hoor, in zo’n donker bos, met al deze enge mensen en dieren om je heen. Alle meiden hebben goed laten zien hoe hard ze kunnen gillen!

Ook deze dag kwam de geest weer langs: ’s ochtends kreeg elk groepje een kaartje met een dier, ’s avonds een kaartje met een held erop..

Woensdagochtend  begint lekker rustig met pyjamaochtend en knutselen. De geest kwam weer kort langs met voor elke groep een kaartje met een voorwerp erop. De groepjes kunnen meteen aan de slag en hun voorwerp in elkaar knutselen. De mooiste toverstaffen, zwaarden en magische lampen zijn gemaakt!

’s Middags was het tijd om lekker te zwemmen en daarna natuurlijk pannenkoeken!! En terwijl iedereen rustig zat te eten, werd er hard op de ramen gebonkt en kwam de ‘oude leiding’ binnenstormen! Na 10 jaar DIO-kamp georganiseerd te hebben, hadden ze er toch nog niet helemaal genoeg van en dus kwamen Marouschka, Jorrit, Marc en Jesse de boel kapen. De kinderen hebben gedanst, gezongen en spelletjes gedaan,  terwijl de nieuwe leiding aan de afwas werd gezet. Daarna was het tijd voor een dubbelspel. De oude leiding had niet alleen een spel voor de kinderen gemaakt, maar ook voor de nieuwe leiding. Nadat alle kinderen stukken van sprookjes hadden verzameld en in de juiste volgorde hadden gelegd, en de leiding onder andere stiekeme selfies had gemaakt met Peter Pan, Alladin en Belle, was het nog even tijd om bij het kampvuur te zitten. Maar toen de kinderen eenmaal naar bed waren hield het spel voor de leiding nog niet op! Terwijl de oude leiding lekker van het kampvuur kon genieten, werd de nieuwe leiding gedropt en mochten zij nog tot diep in de nacht opdrachten uitvoeren om zo terug bij de locatie te komen.

Na een korte nacht(voor de leiding dan..) was het tijd voor versie 100 van ruilhandel. Allereerst zoveel mogelijk kaartjes uit het bos verzamelen en zorgen dat je niet getikt wordt door de rovers. Of, als je wel getikt wordt,  de kaartjes verstoppen en hopen dat de rovers ze niet kunnen vinden. De kinderen zijn op de kop gehouden, schoenen moesten uitgetrokken worden en zelfs paardenstaarten en vlechten werden losgemaakt op zoek naar kaartjes! Bij sommige meiden is het de leiding nooit gelukt om de kaartjes te vinden..

De geest kwam ook, voor de laatste keer, langs. Dit keer met kaartjes met een locatie erop. Met alle ontvangen kaartjes mochten de groepjes hun eigen sprookjes gaan schrijven. De slechterik, de held, het voorwerp en de locatie moesten in het sprookje voorkomen. ’s Middags hebben alle groepjes druk geoefend en tijdens de dinershow was het dan zover! Onder het genot van een 5-gangen diner(met heksensoep en kikkerbillen in het gras!!) werden alle sprookjes opgevoerd! Na het lekkere diner was het natuurlijk tijd voor de disco!

En zo is de week voorbij geloven en is het al weer tijd om te gaan! En na dit kamp kunnen we wel zeggen dat al deze kinderen gelukkig nog geloven in sprookjes  en dat er prachtige sprookjes 2.0 zijn geschreven! We hebben er enorm van genoten en kijken al weer uit naar volgend jaar, jullie ook??

(289) 143405

Afbeelding 1 van 342

Share Button

Commententaren zijn gesloten.