Het eerste DIO-Weekend

De jeugdcommissie organiseerde dit jaar voor het eerst het DIO-Weekend. Een weekend met verschillende activiteiten voor de leden van de vereniging. Het weer zat mee en de sfeer was goed. De leden hadden veel plezier.

Escaperoom

Op vrijdag 12 mei heeft de jeugdcommissie een escaperoom georganiseerd voor de kinderen van 12 jaar en ouder als onderdeel van het DIO-Weekend. Toen de kinderen aankwamen, zat de sfeer er al goed in. Er werd veel gelachen en gedold.

Er werden groepjes gemaakt voor de escaperoom en er werd verteld hoe het allemaal in zijn werk zou gaan: voordat het groepje de escaperoom in zou gaan kregen ze een brief. In de brief stond het verhaal van de escaperoom: er zijn binnenaardse wezens op deze wereld. Zij werden bewaakt door dokter Vindingrijck. Maar iemand heeft gepland om dokter Vindingrijck te vermoorden. Deze persoon is eerst langs het lab van dokter Vindingrijck gegaan om alle spullen klaar te leggen voor de moord. De kinderen moeten het stoppen. Maar ze hebben maar 15 minuten voordat de moord gepleegd gaat worden. Voordat ze naar binnen gingen, kregen ze eerst nog een hint die ze op weg zou kunnen helpen. Ze kregen ook een hulplijn genaamd: het Orakel. Het Orakel mag vragen beantwoorden met: ja, nee en weet ik niet. Hierdoor konden ze checken of hun gevonden hints klopten. Helaas heeft geen enkel groepje dokter Vindingrijk kunnen redden, maar sommige zaten er heel dichtbij.

Aan het einde van de avond zijn alle te vinden hints uitgelegd en toen was het allemaal wel heel logisch. Als je niet aan de beurt was om de moord op te lossen kon je gezellig kletsen of spelletjes doen. Natuurlijk was er ook iets lekkers bij. Kortom, een geslaagde avond.

Buurtvolleybal

Op de zaterdag 13 mei was de jeugdcommissie er natuurlijk ook weer bij. Voor de acht kinderteams heeft de jeugdcommissie speciaal een superleuk springkussen opgezet, zodat ze, als ze niet hoefden te volleyballen, even konden springen. Ook was de jeugdcommissie aan het schminken waardoor de kinderen er ontzettend leuk uitzagen op het veld. Wil je meer weten over het buurtvolleybaltoernooi? Klik dan hier voor de foto’s en het verslag.

Ruilhandel

Helaas hebben we ruilhandel moeten afzeggen, omdat er te weinig aanmeldingen waren. Dat kwam waarschijnlijk omdat het die dag ook Moederdag was. Mochten er andere redenen zijn waarom jij je niet aangemeld hebt, laat het dan even weten met een mailtje naar jeugdcommissie@dio-ugchelen.nl. Volgend jaar kunnen we het DIO-Weekend dan nóg leuker kunnen maken.

Foto’s

Share Button
Categorie: ,

Commententaren zijn gesloten.