Eerste DIO Nijntje beweegfeest!

Vandaag was het dan eindelijk zover. De jongste kinderen van de afdeling Dans kregen hun Nijntje Beweegdiploma. Maar dat doen we uiteraard met een klein feestje.

Deze keer waren we welkom bij De Veenkamp. Daar is een echt podium, leuk publiek die het geweldig vindt om vermaakt te worden en ook nog mee willen doen. Papa, mama, oma, opa, broertjes, zusjes en vriendinnetjes konden op het balkon meekijken. Een leukere locatie was er niet. We kwamen binnen en een aantal bewoners had er echt zin in. De kinderen van de Mini Stars die hun diploma kregen en de Dancing Stars die kwamen om op te treden waren erg opgewonden en hadden er zin in.

Eerst werd uitgelegd wat de peuters en kleuters voor oefeningen moesten kunnen voordat ze hun diploma krijgen. Ze gingen door een tunnel, hinkelden, sprongen in de lucht, lieten een balans oefening zien en het publiek vond het allemaal heel knap. Daarna waren de Dancing Stars aan de beurt om hun musicaldans van Belle en het Beest te laten zien. Weer was het publiek onder de indruk.

Na een dans met zijn allen was het tijd om het publiek samen met de kinderen te laten bewegen. Daarvoor was in overleg met de bewegingsdocenten van de Veenkamp bedacht om ballontennis te doen. De senioren kregen een soort tennisracket en de kinderen mochten ballonnen gooien die de senioren terugsloegen. Sommige senioren waren erg fanatiek en hadden veel plezier. Dat was een groot succes en leuk om te zien dat de kinderen en ouderen zo spontaan genoten en echt samen plezier hadden in dit spel.

Daarna hebben de Mini Stars en de Dancings Stars nog wat dansjes laten zien. Op den duur was het tijd voor de parachutedans en de oefeningen die ze met de parachute doen. Dat kenden de senioren wel, dus een bewegingsdocent pakte de grote parachute van de senioren zodat ze samen met de kinderen van alles konden doen. De kinderen liepen onder de parachute door en doken dan aan de andere kant weer op. Het was een dolle boel. Aan het einde gingen alle ballonnen op de parachute en lieten ze samen de parachute wegvliegen.

We waren natuurlijk niet alleen gekomen om spelletjes te doen, ook de diploma’s werden uitgereikt. De kinderen kregen een luid applaus en gingen terug naar de kleedkamer om wat te drinken en te eten. De senioren vonden het heel leuk en vroegen of we volgende week weer kwamen. Ze vonden de kinderen allemaal heel leuk, lief en ook zo zorgzaam naar elkaar toe. Ze zijn zo echt en ze deden zomaar met ons mee.

De bewoners en personeel van De Veenkamp, heel erg bedankt voor de leuke middag, de spontaniteit en de vrolijkheid. We komen graag nog een keer terug om jullie weer te zien stralen.

+

Share Button

Commententaren zijn gesloten.