Dit was DIO kamp 2022

BAMMMM!
Een grote knal kwam er uit de tijdmachine toen deze maandagmiddag geplaatst werd, hij blijkt helemaal kapot te zijn! De leiding zat in een heel ander tijdperk dan de kinderen die kwamen.. Toch niet echt een goed begin van de kampweek zou je zeggen. Maar gelukkig bleken er allemaal super goede tijdreizigers mee te zijn op kamp, en met hun hulp is het helemaal goed gekomen!
De eerste tijdreizigers die maandag aankwamen konden na het eten meteen aan de slag met een ingewikkeld potje levend cluedo! Probeer zoveel mogelijk anderen te tikken, hun kaartjes te lezen, en er zo achter te komen welk historisch figuur was gedood, waar én hoe. Bijna alle groepjes hadden de goede uitkomst, dat betekent een stap vooruit op de tijdlijn!
Daarna snel slapen want dinsdag moeten we natuurlijk verder met onze tocht naar de toekomst! In de ochtend tijd voor  sport&spel, per spel kon er weer een stapje op de tijdlijn verdient worden: we schieten al aardig op richting de tijd van de romeinen.
’s Middags op naar de zandvlakte voor steen-papier-schaar, of zoals het in de tijd van de romeinen heet: ridder-schild-zwaard. Er is wat afgerend en gestreden tegen elkaar! Uiteindelijk nog het laatste ultieme potje tegen de leiding. Knap gedaan tijdreizigers: weer een stapje verder!
Maar gaan we het wel redden om voor het einde van de week terug te zijn in 2022, het werd toch een beetje spannend. Gelukkig kwam er dinsdagmiddag nog wat versterking met de aankomst van kampgangers die al op de middelbare school zitten. En die aankomst moet gevierd worden, dus ’s avonds meteen een vorsten en regenten bal, met allemaal prachtige prinsessen.
Het feest ging door te in de kleine uurtjes, maar niet té lang, want we zijn onze tijdreis echt niet vergeten.
Woensdag dus weer met frisse moed aan de slag met levend weerwolven. Lukt het de burgers om de weerwolven te verslaan? Het was spannend, maar uiteindelijk was de winst toch voor de burgers: stapje vooruit om de tijdlijn!
Na de pannenkoekenlunch vertrokken de jongste tijdreizigers weer, heel erg bedankt voor jullie hulp met de kapotte tijdmachine, we zijn alweer een stuk dichterbij 2022.
’s Middags zijn de andere kampgangers richting de zandvlakte voor het kleurenspel. De hippie-tijdreizigers moesten zoveel mogelijk regenbogen compleet krijgen door bij de leiding precies het juiste kleur kaartje te vragen. Dat lijkt heel makkelijk, maar als je op allerlei verschillende manieren aan elkaar vast gebonden wordt en de leiding ook nog van kaartkleur wisselt, wordt het toch heel wat lastiger. Desalniettemin zijn er heel wat regenbogen bij elkaar verzameld, en konden de groepjes 1 of meer stappen vooruit op de tijdlijn!
’s Avonds werd er nog een klein potje ridder-schild-zwaard gespeeld door onze tijdreizigers, terwijl binnen in de locatie een knap lastige escaperoom in elkaar werd gezet. De kampgangers werden weer aan elkaar gebonden, in een kamer gezet en: succes! Met verschillende opdrachten, en puzzels kwamen de duo’s langzaamaan richting de uitkomst. 3 duo’s hebben het laatste wachtwoord geraden, maar wat ze daar dan precies mee wonnen was niet bekend… Eerst maar snel slapen, want morgen is de laatste kans om de tijdreis tot een succes te maken!
Tenminste, dat dachten ze… Want na een uurtje werden de kampgangers weer uit bed getrommeld, heel even werd er gedacht dat het al ochtend was, maar het was toch wel erg donker. En dat klopt, want het was tijd voor de nachtelijke dropping. En die groepjes die de escaperoom hadden gehaald, die kregen een kaart mee. De andere groep niet, wederom: succes!
Gelukkig is iedereen heelhuids teruggekomen van deze barre tocht en konden we allemaal weer snel verder slapen.
Donderdag dan echt de laatste kans om die laatste stapjes op de tijdlijn te halen! En wel met ruilhandel: ruil je producten tegen geld, koop nieuwe producten die je weer door kan ruilen enzovoort enzovoort. Op deze manier konden de groepjes gebouwen bij elkaar ruilen om zo de mooiste en meest aantrekkelijke stad te bouwen.
Als het kamp dan bijna ten einde is, mag iedereen ook nog wel even goed vies worden toch? S middags stonden dan ook de vieze spelen op het programma. Heel veel modder, scheerschuim, jam, stroop, water en wat al niet meer, van top tot teen zat iedereen er onder.
Met een potje zeeslag en de snelste tijd op het modderparcour konden de allerlaatste tijdlijn-stappen verdient worden.
Na een welkome douche konden we allemaal aanschuiven voor een kleine pubquiz, terwijl er uit de DIO-foodtruck allerlei lekker hapjes geserveerd werden. De laatste avond zat vol met leuke kleine spelletjes, veel dansen, kletsen en eten!
Zo is de week weer voorbij gevlogen en heeft elk groepje de eindstreep gehaald, gelukkig maar! Mocht je komende tijd nog DIO-leden in disco outfit of iets dergelijks rond zien lopen in Ugchelen, dan kan het zijn dat de tijdmachine toch wat roet in het eten heeft gegooid en er een paar tijdreizigers zijn blijven steken. Ach, gelukkig is die disco tijd best leuk.
Wij hebben er weer van genoten, jij ook?
Groetjes van de Kampcommissie!
Share Button
Categorie: ,

Commententaren zijn gesloten.