DIOlympisch sport verslag!

We moesten er erg lang op wachten, maar afgelopen herfstvakantie was het dan éíndelijk zo ver: DIO kamp Olympische Spelen! Let the games begin!

Het begon maandag meteen serieus, met een bagagecheck en heuse dopingcontrole op het vliegveld van Tokio, door onze dopingdino. Een aantal van onze sporters hadden zelfs nog hun boardingpass van 2 jaar geleden bewaard en meegenomen! Gelukkig waren alle sporters vrij van doping en kon iedereen door met onze Olympische Spelen. 

Nadat ook alle leiding was gearriveerd in hun roadtrippers busje, compleet in hun sporters outfit, was het tijd om afscheid nemen van ouders en snel de kamers in te richten! 

Na het eten begon het dan écht: tijd voor het eerste kampspel! Via levend cluedo moesten onze sporters erachter zien te komen welke sporter, uit welk land, waarom de Olympische Spelen had gemist. Na heel wat rennen, kaartjes uitwisselen en antwoorden afstrepen kwamen we erachter dat de hordeloper uit mexico niet kon komen, omdat hij zijn peddel kwijt was…

Nadat de jongste sporters lekker naar bed gingen, begon de avond pas voor de rest. In groepjes konden ze aan de slag met een ellenlange lijst met vragen en opdrachten. Was daarvan een vraag goed beantwoord, mocht je door naar de ondervraging kamer. Hier werden de vragen al wat moeilijker, maar eenmaal door de ondervragings kamer werd het pas echt moeilijk, want daar was het mijnenveld! Na een paar lichte explosies zijn gelukkig alle groepjes via de juiste route ongedeerd aan de overkant gekomen!

 

Dinsdagochtend begon meteen goed met het DIO ontbijt sportjournaal! Hierin kwamen alle topsporters(oftewel onze leiding) voorbij, met hun eigen olympische spelen maar ook met kijkjes in hun keuken en een korte biografie. Na dit fantastische journaal gingen we richting de zandvlakte voor het eerste spel van vandaag! Elk groepje kreeg een verhaal te lezen vol informatie over een van de topsporters. Elke sporter heeft natuurlijk wel een attribuut of ritueel wat hij of zij doet voor een belangrijke wedstrijd. Maar vandaag waren deze attributen kwijt. Gelukkig hadden we onze sporters, die na een route vol vragen over de topsporters, bij het juiste attribuut uitkwamen, welke ze vervolgens konden overhandigen aan de topsporter.

In de middag was daar toch een van de hoogtepunten van onze kampweek: De Vieze Spelen! Je raad het al, verschillende spellen, maar dan vooral heel erg vies. Kruipen door de modder, twister in verf en scheerschuim, blind voelen en proeven, buikschuiven, water en bloem happen, ga zo maar door. De douches hebben overuren gemaakt na afloop.. 

Na een goede douche en maaltijd, was het tijd voor het ultieme kampspel: ruilhandel! Ruil je producten bij de verschillende posten voor de beste prijs, om zo meer te kunnen kopen en ruilen. Wie ruilt er de beste sportuitrusting bij elkaar??

 

Na zo’n actieve dag was er woensdag tijd om eventjes bij te komen. En dan bedoelen we écht even chillen en bijkomen, met gezichtsmaskertjes en al. Na al deze rust konden we wel weer wat actie gebruiken. Dus op naar het bos voor een potje lasergamen! Er is heel wat af gerend en geschoten! ‘s Avonds stonden er, naar ware kamp traditie, pannenkoeken op het menu. Pannenkoeken met heel veel stroop en heel veel poedersuiker, dat zijn de beste! 

In de tijd dat de sporters hun DIO kamp-tasjes beschreven, zette de leiding de algemene ruimte op z’n kop. Letterlijk, wat een bende. En tussen al deze bende lagen puzzels verstopt die de groepjes moesten oplossen. Uit de oplossingen van deze puzzels kwam een zin, waar ze vervolgens mee naar de juiste topsporter moesten. Om zo uit onze ‘escape room’ te kunnen ontsnappen en lekker te kunnen gaan slapen. 

Behalve dan de 4 oudste sporters, zij werden na een uur weer uit hun bed getrokken voor een nachtspel! De olympische ringen waren namelijk gestolen, en opgehangen in en rond wekerom. Dus hup, de auto in, met een plattegrond en verder niks: succes! Na een aantal verkeerde afslagen en omwegen zijn gelukkig uiteindelijk alle ringen weer teruggevonden en konden we nog een paar uurtjes slapen. 

 

Wat vliegt de tijd, want het is alweer donderdag! De sporters krijgen langzaamaan wat spierpijn, en de oogjes worden steeds kleiner, maar er staat nog heel wat op de planning voor deze dag. Na eindeloos veel potjes weerwolven, was het nu tijd om levend te weerwolven. Met verschillende opdrachten en spellen bij echte ‘weerwolf-karakters’ konden weerwolfjes verdient worden. Met genoeg wolfjes kon je naar de centrale post om een speler te vermoorden. En zo proberen om met alle burgers de weerwolven te verslaan!

Bij de laatste dag hoort natuurlijk ook een bonte avond. In de middag was er ruimte om te oefenen voor een stukje. De algemene ruimte was omgetoverd tot Holland Heineken Huis, waar we begonnen met de huldiging van onze groepjes!

Na deze huldiging kon de bonte avond beginnen en zijn de leukste dansjes, quizzen, liedjes en andere acts voorbij gekomen! Na al deze acts hebben we nog een flink feest gebouwd tot laat in de avond! 

 

Vrijdagochtend vlug ontbijten, spullen pakken en snel nog een allerlaatste keer de kampdans want de eerste ouders staan al klaar om de sporters op te halen! 

Lieve sporters, we hebben er weer onwijs van genoten! Het was weer een echte kampweek, propvol met spellen, grappen, dansen, snoepen, weerwolven, lachen en iets te weinig slaap!

We hopen jullie volgend jaar allemaal weer te zien, wij kijken er alvast naar uit!

 

Groetjes van de kampcommissie!

Share Button

Commententaren zijn gesloten.