DIO SUMMER VIBES 2020

Op maandag 24 augustus begonnen we aan de eerste editie van DIO Summer Vibes, een hele week gevuld met leuke spellen en veel plezier voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar. Ondanks het coronavirus kon het gelukkig wel doorgaan, want wij hadden het niet willen missen. Uiteraard wel met de nodige voorzorgsmaatregelen.

Maandagochtend begon de gezellige groep kinderen aan hun jacht op de regenboog, waarbij ze leiding moesten zoeken om regenbogen te verzamelen. We hebben het de kinderen uiteraard niet te makkelijk maken en wisselden regelmatig van plek of van kleur. De kinderen waren erg fanatiek en aan het eind uitgeput van het vele rennen om zo veel mogelijk regenbogen te verzamelen. 

Na de lunch gingen we naar de gymzaal aan de angerenstein voor DIO clinics. Hier hebben we gejudood, gegymd, gedanst en gevolleybald om de kinderen kennis te laten maken met de verschillende sporten die we bij DIO aanbieden. 

 

Vanwege het slechte weer konden we dinsdag helaas niet naar het bos, maar gelukkig hadden we een leuk alternatief. ‘s Ochtens hebben we het spel domineren gespeelt op het grasveld bij de drie laantjes. Waar twee groepen tegen elkaar streden om als eerste alle vlaggen hun team kleur te laten maken. In de laatste ronde hebben drie jongens gewonnen van zeventien meide! Dat wij toch wel erg knap vonden. 

‘s Middags hebben we levend ganzenbord gespeeld waar de kinderen in groepjes opdrachten moesten uitvoeren zoals raadsels raden, puzzels oplossen, en hints. 

 

Ook moesten wij onze plannen voor onze waterspellen op woensdag aanpassen vanwege het regenachtige weer, maar ook nu kwamen we snel met een alternatief. Ipv de hele dag door de regen te lopen zaten we droog in de gymzaal aan de Angerenstein. ‘s Ochtends streden de kinderen tegen elkaar om eerste te worden op de waslijn. Ze konden elkaar uitdagen voor kleine spelletjes zoals een hinkelparcour, kaartspelletjes en wie het eerst over de stormbaan was. Als je won ging je vooruit op de waslijn. 

Ook ’s middags hadden we de stormbaan, maar nu voor het spel de vloer is lava. Ook hier waren kinderen fanatiek en we zagen veel rode hoofdjes van inspanning. Ook dit was weer een dag met veel plezier, sportieve kinderen en veel gelach. 

 

Donderdag hadden we weer allemaal kleine spelletjes voor de kinderen opgezet die ze in groepjes konden spelen. Zo moesten ze afstandsrugby, piu piu en alarmbelbal spelen, pleeborstel gooien, en opzoek gaan naar badeenden. We sloten de ochtend af met een potje dikke Berta en verstoppertje. 

’s Middags was de zomerzoektocht. De kinderen moesten in groepjes op zoek naar verschillende figuren die in de buurt rondliepen. Hier moesten ze een opdracht doen om een puzzelstukje te verdienen. Als de puzzel compleet was hadden ze een aanwijzing waar de schat verstopt lag. 

 

Vrijdag ochtend speelden we ruilhandel, een spel wat betekend is bij DIO leden die al mee op kamp zijn geweest. Je begint met melk en moet dit gaan verkopen voor een goede prijs bij een van de posten. Van dit geld kun je nieuwe producten kopen zodat je aan steeds meer kapitaal komt. Je moet dus goed kijken waar je iets het best kunt verkopen en oppassen dat de rover je niet pakt. Uiteindelijk konden ze dingen kopen om de zomer mee door te komen, zoals een zonnebril of een ijsje.

Vrijdag was er geen middagdeel maar we hadden nog wel een leuk avond deel met een taartenbakwedstrijd. Uiteindelijk stonden er wel meer dan 15 taarten op tafel die natuurlijk allemaal geproefd moesten worden. Maar voordat we dat gingen doen was er eerst nog een pubquiz voor de kinderen en voor de leiding waar de kinderen meer antwoorden goed hadden dan de leiding.  De week werd gezellig afgesloten met hele lekkere taarten, een goede manier om onze week lang durig feestje af te sluiten.

 

Groetjes van de Jeugdcommissie!

 

Share Button

Commententaren zijn gesloten.