DIO-Kamp 2018 was een Feestje!

Welkom in ons prachtige dorpje Dioegchelen! Ons dorpje bestaat dit jaar 73 jaar, een waar feestjaar, dus dat moet gevierd worden!!

 

Met deze brief, van burgemeester Nelechgu, werden de kampgangers op maandag ontvangen in ‘Dioegchelen’. Het 73-jarig bestaan van dit dorpje moest met allerlei feesten gevierd worden, en dat is zeker gebeurd!

 

Op maandagavond was het tijd voor het eerste spel en trapten we af met Koningsdag. De kinderen begonnen met oudhollands spijkerpoepen, sjoelen, ezeltje prikje enzovoort. Om vervolgens met maar een paar hints een hele lastige koningsdag-logikwis op te lossen. Want wie verkocht nou wat, en op welk kleedje? Petje af voor iedereen die deze puzzel heeft opgelost!! Na deze inspanning was iedereen toe aan wat welverdiende rust en konden we lekker gaan slapen. Maar niet de meiden van 12 jaar en ouder! Zij mochten eerst nog Oud & Nieuw gaan vieren! Ze hebben in de kou een flinke tocht afgelegd om met verschillende opdrachten van 12 naar 0 te kunnen aftellen en de jaarwisseling te vieren met kinderchampagne.

 

Op dinsdagochtend vierden we dierendag. Vooral het pinguïn glijden was weer een groot succes: met zn 2en, 3en, 4en, in spagaat, achterstevoren, het kon niet gek genoeg! Met een paar hele leuke fotos als resultaat. ’s Middags is in het bos 3 koningen-steen papier schaar gespeeld. Maar het hoogtepunt van de dinsdag was toch de Halloween spooktocht! Er is geteld, er is zeker meer dan 120 keer (heel erg hard) gegild door de meiden!

 

Vakantie!! Dat is toch ook zeker een feest? In Dioegelen vinden ze van wel, en dus hebben we op woensdag vakantie gevierd! En wel door een eigen reisbureau te starten en zoveel mogelijk wegen, dorpen en stadjes te bouwen zodat reizigers naar jouw land komen. ’s Ochtends is er geknutseld aan een groot logo voor het reisbureau, en zo veel mogelijk kleine vlaggetjes met je eigen logo. Via een fotopuzzeltocht zijn we per groepje op weg gegaan naar de zandvlakte. Hier kon het bouwen beginnen. Met opdrachten konden er dorpen, steden en straten aangelegd én overmeesterd worden.

Dat rennen en vliegen over de zandvlakte is behoorlijk vermoeiend, gelukkig konden we na het pannenkoeken eten tot rust komen bij de feestquiz.

 

Donderdagochtend was het moment voor hét kampspel: ruilhandel. Deze keer in Valentijnsdag sfeer! De kinderen moesten over het hele veld rond de locatie zo veel mogelijk productkaartjes verzamelen, deze weer verhandelen om zo mooie cadeaus te kunnen kopen voor de boze keizer die Cupido gevangen had genomen. De productkaartjes moet je goed verstoppen, want als de leiding je tikt en de kaartjes vindt ben je alles kwijt. De meest creatieve verstopplekken zijn weer voorbij gekomen, in het haar, onder schoenzolen, in sokken, ga zo maar door. Sommige meiden zijn hier wel erg goed in: wij weten nog altijd niet waar ze de kaartjes verstopt hadden….

In de middag was het tijd om te oefenen voor de stukjes voor de bonte avond. Tussen de gangen van het heerlijke kerstdiner hebben we deze stukjes mogen bewonderen. We hebben mogen genieten van de leukste grappen, dansen en turnoefeningen. Na het eten was het tijd voor de disco, helemaal in Carnaval stijl! De grootste carnaval hits zijn langs gekomen en er is zelf een prinses carnaval gekroond!

 

En na dit leuke laatste feestje is het op vrijdag dat jammer genoeg toch weer tijd om naar huis te gaan. We hebben heel erg genoten van deze feestweek en we hopen jullie allemaal weer terug te zien bij DIO-kamp volgend jaar!

Share Button
Categorie: ,

Commententaren zijn gesloten.