De open DIO sport dag was een succes!

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver: dé open dag van DIO! Alle vier de afdelingen van DIO hebben hier laten zien wat ze nou precies allemaal doen in hun lessen. Niet alleen de trainers waren hiervoor aanwezig, maar ook veel bestuursleden stonden klaar om alle vragen over de sporten te beantwoorden! Uiteraard was ook hier de jeugdcommissie aanwezig, bij hen kon je geschminkt worden en lekker springen op het springkussen!

Om 10 uur begon de eerste workshop van judo. De judomatten waren meegenomen vanuit de gymzaal, neergelegd in de grote zaal van Ugchelens Belang en ook trainers Herman en Johan waren er helemaal klaar voor! Langzaamaan kwamen de eerste judokas binnen druppelen. Sommigen wilden eerst nog rustig even kijken naar wat er allemaal ging gebeuren, anderen sprongen meteen de mat op! De trainers hebben allerlei verschillende oefeningen en technieken laten zien en aangeleerd. Veel papa’s en mama’s werden ook nog even de mat opgehaald om te judoën samen met de nieuwe judokas! 

Tegelijkertijd startte in de gymzaal aan de Angerenstein de kijkles van de turnselectie. De kunsten van deze talentvolle meiden zijn een lust voor het oog! Na de kijkles was het tijd voor een demonstratie van de selectie. Hier werd verteld, en rustig gedemonstreerd, wat al die meiden nou precies doen tijdens een les. 

Na al deze demonstraties is het natuurlijk ook leuk om zelf iets te doen en dus werd de zaal snel een beetje verbouwd zodat er voor elk onderdeel van de gym iets te doen was! Zo was er een freerunparcourtje, de brug met ongelijke leggers en de balk voor de dames en voltige en brug met gelijke leggers voor de heren. Voor de nieuwste groep van afdeling gym lag de airtumblingbaan en een trampoline klaar: vanaf 30 september begint bij DIO namelijk een springgroep!

In Ugchelens Belang was het inmiddels tijd om te dansen! Vooral de workshop van Nijntje beweegt was goed bezocht. Deze jonge dansers en danseressen hebben een half uur lekker gedanst en een paar onderdelen van het Nijntje beweegt programma gedaan. Ook de rest van de middag waren er een aantal hele enthousiaste en goede danseressen die bij de verschillende trainsters hebben meegedaan!

In de gymzaal Angerenstein werd na de gymles de zaal snel leeggeruimd en opgebouwd voor volleybal. Zowel voor de junioren als senioren waren er workshops om te volgen. Bij de workshop voor de junioren werd geoefend basistechniek en balgevoel, vooral door gooien en vangen. Voor de senioren werd wat meer uitgelegd over de sla techniek, en is er uiteindelijk een leuk potje gespeelt! 

Al met al was de open dag zeer geslaagd: wat is het ook leuk om alle afdelingen zo bij elkaar te zien. We hopen alle bezoekers nog een keer te zien in een van de lessen!

Kon je nou niet komen afgelopen zaterdag? Niet getreurd: deze week is het open lessen week bij DIO! Je kan bij alle lessen gewoon binnen lopen en kijken of natuurlijk lekker mee doen! 

Groetjes van de Jeugdcommissie!

Share Button

Commententaren zijn gesloten.