Dames Recreatief van de Jazzdance sluit op eigen wijze het seizoen af.

De mini Demo was weer geweldig. Misschien zitten er zelfs ouders, oma’s, tantes, buren tussen het publiek die stiekem ook willen dansen, maar optreden niet zien zitten. We hebben een groep die niet optreedt. Ze mogen wel, maar ze willen niet….wel sluiten ze het jaar met een kerstborrel en het seizoen met een etentje af.

Dames Recreatief van de Jazzdance is een groep die niet graag op de voorgrond treedt, laat staan optreedt. Deze groep dames danst met veel plezier en gezelligheid op dinsdagavond van 20:00-21:00 in de Kllingelbeek olv Carla Vakkert. De groep bestaat al vele jaren en varieert in  leeftijd van 30 tot….. jaar. En dat is nou net wat het zo leuk maakt. Is het moeilijk om aansluiting te vinden bij deze dames? Nee dat is het niet, iedereen is van harte welkom en wordt met open armen ontvangen. Heb je danservaring nodig? Nee, dat heb je niet. Als je het leuk vindt om te bewegen is het goed. Af en toe wat gekkigheid moet kunnen, maar serieus zijn ze af en toe ook. 

De lessen bestaan uit een warming up, wat oefeningen voor de benen, armen, nek, schouders, een dans die opgebouwd wordt, buikspieroefeningen, bilspieren alle spieren komen aan bod. Nog even een plank uitvoeren en dat gaat vaak gepaard met gemopper en gekreun en dan is het nog tijd voor nog een keer het dansje. Hierna volgt de coolingdown….Zijn er lichamelijke problemen, hou je de oefeningen maar voor een deel vol of weet je echt niet meer hoe de dans ook alweer gaat? Geeft niet, je zal merken dat het na een paar keer steeds makkelijker gaat en de dans onthoudt Carla gelukkig wel. 

Afgelopen woensdag was de groep na een seizoen dansen toe aan de afsluiting van het seizoen. Net als de kerstborrel en cooling down een zeer geliefd onderdeel. Onder het genot van een heerlijk hapje en een drankje bij Huize Bloem hebben ze lekker zitten praten en lachen. 

 

Share Button
Categorie: ,

Commententaren zijn gesloten.