Culturele Pleinmarkt, altijd een feestje!

Vaste prik op de agenda van DIO Jazzdance is de Culturele Pleinmarkt. Altijd garant voor een gezonde dosis vitamine D(ans) voor de trainsters en het bestuur zo aan het einde van het seizoen. Op de 1 of andere manier zijn we daar allemaal aan toe. Gewoon even die ogen zien stralen en het plezier van onze leden.

Alle jeugdgroepen van DIO waren weer aanwezig. Altijd een stress momentje voor de trainsters, komt iedereen opdagen? Niet iedereen was op tijd, maar het komt altijd weer goed. Hoe jonger de kinderen, hoe minder last van zenuwen leek wel. Ik heb wat rondgevraagd in de kleedkamer en de kleinsten waren totaal niet zenuwachtig. Een meisje die maar 1 of 2 keer meegedaan heeft in de les van 3 jaar stond rond te kijken alsof ze het elke week deed. Terwijl onze meiden van Just Dance zich toch even zorgen maakten of ze het begin nog wel wisten. Tuurlijk weten jullie dat, als jullie de muziek horen komt het helemaal goed.

We werden opgehaald uit de kleedkamer en dwars door Orpheus heen geleid tot achter het toneel. Dat is wel wat hoor. Optreden in een zaal waar je normaal alleen als toeschouwer komt. Als eerste waren de allerkleinsten aan de beurt. Dat is altijd een succes en ze krijgen altijd heel veel aaah’s te horen. De twee jongens stalen de show zoals alleen stoere jongens dat kunnen. Daarna kwam de ene na de andere groep in actie. Omdat het voor onze trainster Veerle de eerste keer CPM was, mocht haar groep Stars 2 keer, 1 keer met een dans van Marit (hun oude trainster) en 1 keer met een dans door Veerle bedacht.
Nieuw was deze keer ook een afsluiting met zijn allen. Terwijl de hele zaal meeklapte op Power van Hardwell stonden al onze dansers nog even te stralen op het podium.

Het plezier straalde er vanaf en dat is waar DIO Jazzdance voor staat. Dansplezier van 3 tot …. jaar. Mooier kan het gewoon niet.

Ik was deze keer mee als bestuur (ook die hebben vitamine D nodig), maar ook als trotse (hulp)moeder. Onze dochter van 6 vertelde zondag: Ik was echt niet zenuwachtig in de kleedkamer. Het was de kleedkamer van K3 want hij was echt heel groot en oranje. Ik zag het toneel toen werd ik wel een beetje zenuwachtig. Toen zag ik hoeveel mensen er zaten werd het wel erg spannend. Maar toen ik eenmaal danste was het helemaal over. Op het einde met zijn allen op het toneel was echt leuk. Ik was net zo goed als die grote meiden. O ja kan je even Power van het einde even opzoeken op YouTube, dan kan ik nog even voordoen wat ik moest doen.

We gaan ervan uit dat ons publiek net zo genoten heeft van onze jeugdgroepen (mini tot Just Dance) als wij zelf.

Heeft u het optreden moeten missen? Geen nood deze week maken we de datum van de Mini Demo in de Klingelbeek bekend. Daar hebben we een uur in plaats van een half uur, dus dubbel zoveel vitamine D(ans) als afsluiting van dit seizoen.

Share Button
Categorie: ,

Commententaren zijn gesloten.