Bewegen voor het plezier voor de allerkleinste

Het is nu nog prima buitenspeel weer, maar dat zal zeker steeds minder worden. Dan wordt het ook voor de allerkleinste soms moeilijk om hun energie kwijt te kunnen. We weten als ouders allemaal dat bewegen heel goed is voor de ontwikkeling van onze kinderen. Zowel motorisch, maar ook mentaal en sociaal heeft bewegen heel veel voordelen. Kinderen kunnen niet vroeg genoeg beginnen om (zelfstandig) samen met leeftijdsgenootjes te ontdekken hoe leuk het is om samen te bewegen. Die mogelijkheid hebben wij.

Mini Stars

Voor de peuters en kleuters heeft de Jazzdance een groep (Mini Stars). Kinderen vanaf 3 jaar zonder mama, oma, papa of opa kunnen ontdekken hoe leuk bewegen met leeftijdsgenootjes is. Op donderdagmiddag van 16:00-17:00 in de Klingelbeek krijgen de peuters en kleuters les van Marit van der Meij. Zij integreert speciaal voor deze leeftijdsgroep het Nijntje Beweeg programma in de (dans)lessen. De kinderen vanaf 3 jaar leren motorische vaardigheden aan op een verantwoorde veilige manier. Hierbij moet u denken aan een koprol, lopen op een bank, hinkelen, springen van een kast, vangen van een bal enz. Voor meer informatie zie www.beweegdiploma.nl.

Danslessen voor peuters en kleuters, vinden ze dat wel leuk? Zeker wel, denk maar aan de animatie op vakantie. Bij DIO gaat het op een speelse en ongedwongen manier. Dromen ze even lekker weg dan kan dat gewoon, gaan ze de verkeerde kant op, dat maakt niet uit. Plezier hebben met zijn allen, dat is voor ons het belangrijkste.

Dancing Stars

Oudere kleuters, groep 3 en groep 4, moeten al erg veel presteren op school. Dan is er niets fijner om even een uurtje per week even los te kunnen gaan in een vertrouwde omgeving. Marit geeft van 17:00 tot 18:00 in de Klingelbeek leuke danslessen voor deze kinderen. Tijdens de lessen worden er ook nog spelletjes gedaan, want dat hebben ze nog gewoon nodig. Zij heten de Dancing Stars. Er zijn geen kinderen die altijd vooraan worden gezet omdat ze het beste dansen. We hebben geen plus groepjes of selectie en dat is een bewuste keuze. Iedereen is gelijk en is een ster.

De muziek sluit aan bij de leeftijdsgroep. Kinderen voor Kinderen, Chipz en afhankelijk van de samenstelling van de groep kan er voor jongens wat stoerdere muziek zijn zodat ze ook in de schijnwerpers staan. Bij afwezigheid wordt Marit vervangen door Margreet die ook jaren ervaring heeft in lesgeven bij deze leeftijdsgroep. 

Heeft uw kind plezier in dansen, loop dan samen binnen en kleed u kind om in een shirtje en broekje (danspakje met glitters en tutu mag ook) en laat hem of haar lekker meedansen om te kijken of het wat voor uw kind is.

Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met de afdeling Jazzdance via dit mailadres jazz@dio-ugchelen.nl. 

Share Button
Categorie: ,

Commententaren zijn gesloten.