Alleen maar winnaars bij het clubkampioenschap

Zaterdag was het dan zover. Voor het eerst in jaren werd door de afdeling gymnastiek weer een clubkampioenschap georganiseerd. In een echte turnhal deze keer. Om kwart voor 3 stond er al een flinke rij voor de deur van de KNGU hal in Beekbergen. Veel ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s kwamen graag kijken naar de oefeningen die de gymnasten zouden laten zien.

De middag begon met een demonstratie van de freerunners. Wat een toffe sport is dat zeg. De jongens (helaas geen meisjes) sprongen, rolden en renden door de zaal. Het zag er zo soepel uit. Over kasten en banken springen, alsof het geen enkele moeite kostte.

Na een voorwoord van Albert, de voorzitter van de afdeling, begon de wedstrijd met een warming-up. Penningmeester Sjoerd zorgde ervoor dat alle spieren goed warm werden. En dan eindelijk echt aan de slag. Sommige kinderen waren best zenuwachtig want voor het merendeel van de kinderen was het de eerste keer. In 4 rondes lieten alle jongens en meisjes zien wat ze de afgelopen tijd allemaal hadden geleerd. Op de balk, de vloer, de brug en op sprong. In de pauze stond de koffie en thee klaar en werden overheerlijke cupcakes verkocht.

Tijdens de wedstrijd werden diploma’s ingevuld door de juryleden. Iedere deelnemer kreeg na 4 rondes het diploma met het positieve commentaar van de jury. Geen bekers of medailles want het moest vooral een gezellige en sportieve middag worden.

En daarom waren er … ALLEEN MAAR WINNAARS!

Share Button

Commententaren zijn gesloten.