Verslag DIO-Kamp 2014 – Pirates

Yarr! In de herfstvakantie, van 20 t/m 24 oktober, vond het Diokamp weer plaats. Een midweek vol feest met dit jaar als thema Pirates.

En piraten waren er aanwezig. De leiding was de hele week door verkleed als piraten en een aantal beroemde piraten hebben hun entree gemaakt tijdens het kamp. Zo is Zwarte Bart regelmatig op bezoek geweest. De leiding werd wel erg zenuwachtig en onderdanig als Zwarte Bart er was. En ook de kampgangers moesten goed luisteren naar deze piraat, want Zwarte Bart gaf de opdrachten voor verschillende spellen.

De kampgangers moesten op zoek naar een schatkaart en toen die (soort van) gevonden was, moesten ze op zoek naar de schat. Helaas was een andere piraat, Blackbeard, hen voor geweest. En dus moesten ze de schat proberen te veroveren van Blackbeard. Gelukkig waren de DIO-leden goede piraten en kon de week afgesloten worden met een echt piratenfeest. Een feest waarop (kinder)rum geschonken werd en flink gegeten kon worden, maar ook een feest waarop flink gedanst en gehost werd.

Aan het einde van de kampweek wisten alle kampgangers dat ze niet naar bed gingen, maar onder zeil in de kooi, werd er bediend in de kombuis en gedekzwabberd in de kuip. En helaas was het aan het einde van de week ook tijd om afscheid te nemen. Het was een gezellig week, waarin er nieuwe vrienden zijn gemaakt en veel lol is gemaakt (al was het maar om het eendje van de Commandore).

De leiding vond het ook weer heel gezellig en wij zeggen: tot volgend jaar! En in welke tijd we dan terecht komen……


Wil je alle foto’s in een keer downloaden? Mail dan hier!

PS: Heb je goed gelezen? Dan kun je misschien al raden wat het thema van volgend jaar is.