Achter de schermen bij de Jazzdance.

Ja daar staat het, bij de hoofdingang van Orpheus op het mooie digitale scherm. DIO Ugchelen 11:40 Rabo zaal. Snel naar binnen want ik ben aan de late kant. Ik loop de zaal in en duik achter het podium. Gelukkig onze dansers zijn er nog niet. De Ladyspeaker vraagt, echt komen er nu 80 kinderen? Nou sommigen kunnen we echt geen kinderen noemen en we hadden wat afmeldingen, maar we hebben wel zo’n 70 leden zo achter het podium staan. O jee roept de mevrouw, als dat maar goed gaat.

Ik heb er alle vertrouwen in. Ondanks de jonge leeftijd van veel van de dansers, zullen ze zich prima gedragen en weten ze heel goed wat ze op het podium moeten doen.

Daar zijn ze! Het is donker maar aan de gezichten staat de spanning te lezen. De Mini Stars, de Dancing Stars, de Stars, Just Dance, So What, Jump & Dance en dames van Impulz zien wat pips om de neus. Beetje onder de indruk. De lady speaker kondigt DIO aan en daar gaan ze. Ze waren achter de schermen zo gespannen maar als ze eenmaal op het podium staan, stralen ze allemaal. Er komt een Mini Star het podium af en kijkt haar mama aan en roept: “Dit was fantastisch, mag ik nog een keer?” De ene groep naar de andere springt op het podium en doet hun dans. Ze stralen en dansen met plezier.

Achter de schermen wordt nog van outfit gewisseld. Mevrouw, wat moet ik met deze hoed, mevrouw mijn broek krijg ik niet aan. Maar het kwam allemaal goed. We zoeken nog een zonnenbril, oeps nee sorry we hebben geen blauwe bloemenhaarband meer, neem maar een witte. “Staat deze ook mooi” Ja meisje je ziet er fantastisch uit. En dan die stralende ogen. “Deed ik het goed?” “Jullie zijn allemaal geweldig” En dan hebben we echt niet overdreven. Ze waren allemaal geweldig. Het was snel voorbij maar het liep goed.

We zagen dat er veel publiek was. De lady speaker die eerst heel zenuwachtig was omdat er zoveel kinderen waren, was helemaal ingepakt. “Ze zijn zooooo leuk en ze gedragen zich zo goed en zijn zo goed op het podium. Wat een fantastische groep hebben jullie.” Het bestuur doet een klein dansje achter de coulissen en zijn apentrots.

We zijn trots op onze leden, trots op onze trainsters en blij dat we zo’n leuke vereniging hebben. Hup op naar de kleedkamer. Daar worden we gevraagd om een interview te geven aan  RTV Apeldoorn. Ja hoor, die mevrouw in dat streepjes shirt hoor ik iemand achter me roepen. Oeps dat ben ik. “U bent van het bestuur?”  “Ja ik ben van het bestuur” “We willen graag een interview.”  “Ja roept de voorzitter leuk doe je wel even. Extra publiciteit dat kan je wel.”  Ok ik doe het. De interviewster zegt daarna: “Sta ik met de camera man zo bij de hoofdingang.” “Zei je camera man?” O jee denk ik dat heb ik weer. Heb ik mijn haar gedaan, zit mijn mascara nog waar het hoort? “Ja het is voor TV.” Leuk roept iemand, ja joh dat kan je best roept een ander.

Daisy onze trainster wordt ook voor de leeuwen gegooid en ik ben bij dat ze naast me staat. Voordat Daisy en ik het weten staan we buiten een interview te geven, waarbij we DIO promoten. Totaal onvoorbereid, maar dan heb je ook geen tijd om je druk te maken. Pfff het zit erop. Met de trainsters en bestuur doen we even een drankje op een terras, nagenietend en ook nog even vergaderen. Dames het was weer top. We zeggen het misschien te weinig maar we hebben de beste trainsters van het land! Dat maakt ons een goed team.

Share Button
Categorie: ,

Commententaren zijn gesloten.